Pepř cayenský



Cayenský pepř dostal jméno pravděpodobně podle guayanského přístavního města Cayenne, kde kdysi býval pověstný ostrov trestanců. Cayenský pepř není ve skutečnosti pepř, ale druh papriky křovité. Plodí asi 2 cm dlouhé, tenké, zašpičatělé, oranžové až červené lusky, které se po sklizni suší a melou. Prášek z cayenského pepře má oproti paprikovému podstatně vyšší podíl kapsaicinu, což způsobuje výraznou ostrost. Je bohatý na vitamín C a provitaminy A. Podporuje krevní oběh a působí proti nachlazení.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
50gskladem
Tisk