Hořčice černá



Hořčice černá nebo také černohořčice pochází ze Středomoří a ze západní Asie. Dnes se pěstuje po celé Evropě, zejména v Německu a Francii. U Řeků a Římanů byla velice populární, připravovali z ní stolní hořčici. Tuto tradici převzali Francouzi a dnes je Francie známá vynikajícími hořčicemi nejrůznějších druhů a chutí. Hořčice černá má větší semena než hořčice žlutá. Semínka bývají spíše podlouhlá než okrouhlá. Pálí v nose, očích a samozřejmě i v ústech. Ostře palčivou chuť hořčice vytváří enzym myrosináza, jenž začíná působit při styku s vodou.

Využití v kuchyni: Hořčice černá je ostřejší než hořčice bílá, a proto se dobře hodí k vydatným masitým pokrmům a grilovaným jídlům. Hořčici můžeme zlehka osmažit na oleji a tím zjemníme její ostrost. Čerstvě namletou ji můžeme přidat do omáček a past. Dobře se hodí s kari kořením a nakládanou zeleninou.

Využití v lékařství: při nachlazení se doporučuje hořčičná koupel nohou. Hořčičné koupele pomáhají také při revmatismu, svalových bolestech, omrzlinách a zánětech.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
50gskladem
Tisk