Chilli mleté



Malé papričky používané ke kořenění označované obecně chilli pocházejí ze Střední a Jižní Ameriky a z ostrovů v Karibském moři. Podle odrůdy jsou plody kulaté, nebo zašpičatělé. Dalším společným znakem je větší, nebo menší podíl kapsaicinu, vitaminu C a provitaminu A. Kapsaicin určuje stupeň pálivosti. Nejpálivější z pálivých je Red Seviňa, speciálně vyšlechtěná z odrůdy Habaněro.

Využití v kuchyni: Chilli je oblíbené v asijské a zejména v thajské kuchyni. Můžeme jím doostřit jakékoliv jídlo. Často jsou malé chilli papričky přidávány také do láků na zavařování zeleniny. Mleté chilli můžeme přidat také do gulášů, omáček, do marinád na nakládání masa a všude tam, kde chceme dosáhnout pikantní chuti.

Využití v lékařství: Chilli papričky podporují krevní oběh a působí anibakteriálně.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
50gskladem
Tisk