Badyán pochází z jižní Číny a Vietnamu, kde se již dlouho využívá v lékařství a kulinářství. Badyán se chutí podobá anýzu, protože obsahuje stejnou silici – anetol. Badyán je souplodí ve tvaru hvězdiček stálezeleného stromu, vysokého až 12m připomínajícího břízu. Kvete nažloutle až načervenalo bíle. Květy jsou podobné magnóliím.
Využití v kuchyni: V Číně a Vietnamu se používá na drůbež a masité pokrmy,důležitou součástí směsi pěti vůní. Vánoční cukroví, punče a svařená vína se bez něho neobejdou. Je součástí švestkových povidel, jablečných a hruškových kompotů.
Využití v lékařství: podporuje trávení, čaj zmírňuje bolesti v podbříšku.
Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.