Pískavice mletá ( Řecké seno )



Pravlastí pískavice ja západní Asie a jihovýchodní Evropa. Využívala se k ochucování potravin a v lékařství. Důležitou roli hraje v indické kuchyni, kde je mimo jiné součástí kari a směsi garam masala. Je to jednoletá bylina vysoká 20-60 cm.

Využití v kuchyni: v Indii se semeny dokořeňují pokrmy, používá se do směsí, naklíčené semeno dokonale kořenitě zpestřuje saláty.

Využití v léčitelství: Čaj z mleté pískavice působí dobře na žaludek, pomáhá při potížích při přechodu a při impotenci. Kašovitá hmota z mleté pískavice léčí zanícené a hnisavé rány, nádory, podporuje tvorbu žluči, a proto má příznivý vliv na hladinu cholesterolu. Také může být nápomocná při žilních onemocněních, zejména při křečových žilách a hemoroidech.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
25gskladem
Tisk