Petržel byla v antice symbolem přátelství a slavností. Rozlišuje se listová petržel, která má tenký kořen a kořenová petržel s tlustým masitým kořenem. Patří k nejvíce používaným kuchyňským bylinám. Přidáváme ji do polévek a bramborových pokrmů. Také se přidává do zeleniny a salátů. Dále se hodí k mletému masu, rybám, drůbeži a jiným.
Využití v lékařství: petržel působí močopudně a vyvolává menstruaci. Těhotné ženy by petržel jíst neměly. Po porodu kořen i semena pomáhají vylučovat mléko. Petržel také čistí žaludek a střeva.
Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.