Pepř sečuánský



Pepř sečuánský, jinak i květový pepř, fagara nebo japonský, čínský pepř. Je to odolný keřovitý strom 3-7m vysoký. Kůra stromu ostře voní, listy voní po citronu. V naší kuchyni se používají nejvíce plody s černým semenem. Sečuánský pepř je ostrý a mírně nakyslý. Je důležitým kořením asijské a indické kuchyně

Nejlepší je sečuánský pepř před použitím orestovat na pánvi bez tuku. Tím se rozvine jeho aroma. Poté se rozdrtí v hmoždíři. Jinak se výborně hodí k vepřovému masu, kuřeti či kachně. Je bohatý na éterické oleje regulující trávení.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
25gskladem
Tisk