Majoránka



Lidově se jí říká také marjánka, voněkras,maděránek. V minulosti byla jako koření velice ceněna. Dnes se hojně pěstuje ve Španělsku, Francii, ale také v Německu. Sklízí se těsně před rozkvetením a to tak, že se zastřihují stonky, které opět dorostou. Zajmavostí je, že např. Egypťané, Římané a Řekové ji dávali do vína na povzbuzení milostných sil.

V kuchyni je hodně oblíbená, hodí se dobře k těžko stravitelným jídlům. Používá se do uzenin, polévek, na skopové, vepřové maso, do paštik a jiné. Sušenou majoránku uchováme nejlépe v suchu a temnu. Ladí dobře s tymiánem, bobkovým listem a jalovcem. Aroma vynikne, pokud ji lehce povaříme s pokrmem.

V léčitelství je používána při ošetření močových a zažívacích potíží. Čaj z listů pomáhá při nachlazení horních cest dýchacích a bolení hlavy.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
25gskladem
Tisk