Koriandr mletý



Koriandr v mnoha ohledech připomíná petržel. Květy koriandru jsou bílé až růžové, semena kulatá. Vyskytuje se ve východní Asii, je pěstován ve Středomoří a střední Evropě. Jeho chuť je výrazná, velmi pronikavá, teplá, ořechová a kořenitá. Aroma koriandru bude intenzivnější, roztlučete-li semena v hmoždíři nebo opražíte-li je v pánvi bez tuku. Koriandr bývá součástí mnoha směsí koření.

Využití v kuchyni: koriandr můžeme použít k zelí a luštěninám. Semena koriandru se požívají do chleba-tvoří ho stravitelnějším. Mletý se používá do perníku a pečiva. Hodí se k masu jako jehněčímu, hovězímu, zvěřině a k rybám. Používá se také k zavařování okurek a červené řepy. Listy jsou vhodné do asijské kuchyně.

Využití v lékařství: koriandr obsahuje silice. Léčebné účinky koriandru jsou především v semeni. Ve formě čaje nebo přímo žvýkáním semen pomáhá při bolestech břicha, průjmu. Při zevním použití obklad z rozdrcených semen mírní bolesti kloubů revmatického původu.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
50gskladem
Tisk