Hořčice celá



Hořčice bílá, nebo také lidově ohnice, pochází ze zemí kolem Středozemního moře a západní Asie. Ve středověké Evropě byla hořčice jediným kořením, které si mohli dovolit obyčejní lidé. Hořčičná semena obsahují bílkoviny, mastné kyseliny asinapin, který se při narušení rostlinných buněk štěpí a uvolňuje látky dodávající hořčici ostrost. Ostře palčivou chuť hořčice vytváří enzym myrosináza, jenž začíná působit při styku s vodou.

Využití v kuchyni: hořčice bílá se hodí do okurkového láku, nakládané zeleniny, do rybích marinád a do koření na uzeniny. Také ji můžeme použít jako konzervační prostředek při nakládání masa a zeleniny. Velice oblíbená je i hořčičná omáčka. Hořčici je dobré přidávat ke konci vaření, aby neztratila svoji ostrost.

Využití v lékařství: hořčice aplikovaná zevně pomáhá při revmatických a artritických potížích. Také podporuje trávení a zvyšuje prokrvenost. Zábaly z hořčičné mouky léčí natržené svaly. Známé jsou i hořčičné náplasti.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
100gskladem
Tisk