Fenykl mletý



Fenykl pochází ze Středomoří a zdomácněl v mnoha částech světa. Fenykl dorůstá do výšky až 1,5m a z květů dozrávají široké plody – nažky. Fenyklové nažky chutnají silněji než listy a po jídle po nich zůstává hořkosladká pachuť. Pražením nasucho se v nich zvýrazní sladká složka chuti. Barva nažek kolísá od světle hnědé do zelenavě žluté – a právě takové jsou nejkvalitnější. Ve Středověku se fenykl žvýkal kvůli potlačení zvuků kručení v žaludku během kostelní mše.

Využití v kuchyni: fenykl se používá zejména do čaje a na chléb, ale i na rybí a zeleninové porkmy.

Využití v lékařství: fenykl můžeme použít proti nadýmání, pro kojící matky na tvorbu mateřského mléka a vlažný fenyklový čaj se používá na obklady při očních zánětech.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
25gskladem
Tisk