Celer list



Celer pochází z Evropy, můžeme jej najít také v Asii a v severní Africe. Řekové jej využívali jako léčivou rostlinu, Římané mu dávali přednost jako kuchyňskému koření. O celeru se říká, že má účinek na milostný život.

Využití v kuchyni: Celer je v naší kuchyni používán spíše jako kořenová nebo naťová zelenina. Jemně sekané listy se s oblibou vaří v polévkách, jídlech z jednoho hrnce nebo nákypech. Hodí se k čerstvým salátům, drůbeži a čerstvým sýrům. Směs ze sušených listů a kuchyňské soli se prodává jako celerová sůl. Při dávkování je třeba mít na paměti, že celerové aroma je silné.

Využití v lékařství: Celer snižuje krevní tlak, působí močopudně a protizánětlivě, čistí krev, podporuje trávení a chuť k jídlu. Blahodárné působení celeru můžeme docílit každodenním vypitím jednoho až dvou šálků odvaru z listů nebo semene.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
25gskladem
Tisk