Vanilkový lusk



Vanilka je dnes převážně pěstována na Madagaskaru, v Mexiku, Reunionu a Komorách. Vanilka nejlepší kvality se prodává pod označením bourbonská vanilka. Vanilkové tobolky jsou podlouhlé plody popínavé rostliny šplhající po tropických stromech do výšky až 15m. Květy jsou malé a mají žlutobílou barvu. Otevírají se pouze na pár hodin, kdy je opylují kolibříci. Tak za 6-8 měsíců se tobolky plně vyvinou. Sklízí se dříve než dozrají a poté se fermentují. Plody zčernají a uvolňují intenzivní aroma, které údajně zvyšuje milostnou touhu. A rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem je ten, že vanilkový cukr se vyrábí z pravé vanilky, zatímco vanilinový obsahuje pouze synteticky vyrobený vanilin. Vanilkový cukr se vyrábí tak, že 250g cukru se smíchá s jedním vyškrábaným luskem, uzavře se a minimálně 6 týdnů nechá zaležet. Můžeme také celý vanilkový lusk zasypat cukrem a uzavřít v dobře těsnící nádobě. Vanilka povzbuzuje dobrou náladu.

Zakoupením tohoto výrobku pomáháte vracet ovdovělé rodiny zpátky do života. Z každého prodaného produktu posíláme 1 Kč Nadačnímu fondu Vrba, jenž pomáhá rodinám, kterým smrt vzala mámu nebo tátu. Za Vaši podporu ze srdce děkujeme.

Zvolit variantu

Název variantyDodáníKusů
1ksskladem
Tisk